Pe rafturile din magazine regasim din ce in ce mai des produse neobisnuite, in special din categoria legumelor.

Iata cateva dintre cele mai neobisnuite legume din intreaga lume:

Pepenele ridiche – aceasta leguma este o ridiche care doar arata ca un pepene. Gustul nu este unul dulce, insa calitatile nutritive sunt asemanatoare cu cele ale unei ridichi obisnuite, insa aspectul este cel care ne atrage atentia.

Oca – este o leguma neobisnuita, cultivata in America de Sud: Peru, Columbia, Chile. Gustul este asemanator cu cel al cartofului, insa, spre deosebire de acesta, oca se poate consuma si in stare cruda.

Dovleacul chinezesc amar – este o leguma cu aspect tepos, foarte popular in zona Asiei. Din cauza gustul foarte amar, acest dovleac trebuie gatit bine. Sucul din acest dovleac este otravitor. Chiar si asa, calitatile nutritive sunt bogate- contine fier, calciu, potasiu si ajuta in combaterea celulelor de cancer pancreatic.

Radacina de lotus – este foarte apreciata, considerata chiar o delicatesa in China, Japonia si Thailanda. Numita si „pestele fugu” a lumii vegetale, radacina de lotus poate deveni otravitoare daca nu este gatita corespunzator.

Cactusul – este foarte popular in gastronomia Mexic-ului, unde, de altfel il regasim in magazine la fel de usor cum se gasesc la noi cartofii ori porumbul. Bogat in vitamine si ajutor in arderea grasimilor, cactusul este consumat in salate, fript sau marinat.

Spanacul-capsuna. Spanacul are o varietate mai ciudata care se aseamana cu fructele de zmeura sau capsuna. De la acest soi se consuma atat frunzele cat si fructele.

Porumbul colorat – cu boabe atat tranparente cat si colorate a fost obtinut de un fermier din America, Carl Barnes. Porumbul, denumit Glass Gem, nu se decoloreaza atunci cand este fiert, si se foloseste la prepararea fainei de porumb sau a popcornului.

Related posts