Sfecla rosie este o leguma foarte apreciata pentru continutul bogat in antioxidanti si vitamine importante pentru o buna functionare a organismului. De asemenea, sfecla rosie poate fi combinata in diferite retete cu multe alte legume pentru a obtine cele mai gustoase si sanatoase preparate, atat pentru mesele festive, cat si pentru meniul zilnic.

Noi, cei de la depozituldelegume.ro am intocmit un top 4 al celor mai gustoase salate cu sfecla rosie. Pentru a le prepara celor dragi salate cu legume pline de vitamine, te invitam sa ne contactezi si vei avea parte de produse de cea mai inalta calitate.

1. Salata de sfecla rosie cu branza

Ingrediente: 200 g de sfecla rosie fiarta sau coapta, 350 g de fasole (fiarta de tine sau din conserva), 100 g branza de capra, frunze de salata verde, ulei de masline, zeama de lamaie (optional).
Preparare: Intr-un bol se adauga sfecla rosie taiata fasii, fasolea, branza de capra maruntita si frunzele de salata. Peste acestea se adauga uleiul de masline si zeama de lamaie, dupa gust. Sarea nu mai este necesara, datorita celei prezente in branza de capra.

2. Salata de sfecla rosie cu ceapa rosie (de post)

Ingrediente: 2 sfecle medii (sau una mare), 2 cepe rosii medii, 1 legatura de patrunjel, 350 g de fasole in suc propriu sau fiarta de tine, sare, ulei de floarea soarelui (sau masline,dupa gustul fiecaruia).
Preparare: Se taie sfecla rosie in cubulete. Cepele se taie semi-rondele. Intr-un bol, acestea se adauga peste fasole, se asezoneaza cu sare si ulei si se amesteca.

3. Salata de sfecla rosie si nuci

Ingredinte: 1 sfecla rosie, o mana de nuci, o telina mica, un morcov mediu, porumb, o legatura de patrunjel, o lingurita de amestec de condimente mediteraneene.
Preparare: Sfecla rosie se curata si se da pe razatoare, alaturi de morcov si telina. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Ingredientele se asaza intr-o salatiera, se adauga nucile tocate marunt si porumbul. Peste toate acestea se presara condimentele mediteraneene.

4. Salata de sfecla rosie si portocale

Ingrediente: 2 sfecle rosii (taiate felii groase de 4 mm), 2 portocale medii, 1 lingura de frunze de patrunjel tocat, 3 linguri de suc de portocale, 1 lingurita de miere, 20 ml de ulei de masline, 10 boabe de capere, 1 lingura de ceapa rosie tocata marunt, sare si piper.
Preparare: Sfecla se fierbe, se curata si taie in felii groase de 4 mm. Potocalele se curata de coaja si de pielita alba, si se feliaza. Se pregateste un dressing din sucul de portocale, miere si ulei de masline, si se condimenteaza cu sare si piper. Tot aici, se adauga ceapa rosie si caperele. Pe un platou se aranjeaza feliile de portocale alternativ cu cele de sfecla rosie. Peste ele toarna dressing-ul si se presara deasupra patrunjelul tocat.

Related posts