De cativa ani incoace, celebra rucola sau arugula este prezenta si in magazinele si pietele autohtone. Aceasta este consumata cruda, ca frunze in salate, si este tot mai populara printre consumatorii romani.

Majoritatea romanilor cred ca renumita planta nu este altceva decat papadie.

Este adevarat?
NU! Rucola si papadia nu sunt una si aceeasi planta, desi frunzele lor se aseamana, si ambele se folosesc in salate. Frunzele de rucola au un gust usor piperat, in timp ce frunzele de papadie sunt ceva mai amare.

In limba romana, rucola se numeste voinicica si este folosita des ca planta medicinala. Ea creste foarte repede, iar semintele sale se utilizeaza ca si condimente.

La prima vedere, ai fi sigur ca rucola este ruda cu salatele, insa ea face parte din familia Brassicaceae, inrudita fiind cu varza, conopida si broccoli-ul.

Stiai ca?

Rucola este o planta cunoscuta pentru calitatile afrodiziace. Romanii sunt cei care i-au descoperit aceste calitati si o foloseau impreuna cu lavanda pentru a crea celebrele bauturi denumite „potiuni ale dragostei”.

Planta de rucola atinge inaltimi de pana la 30 cm.

Cu un cotinut foarte redus de calorii si gust hranitor, rucola este o planta de ajutor in curele de slabire.

Rucola imbunatateste imunitatea, regleaza nivelul colesterolului in sange si are actiuni antioxidante.

Frunzele de rucola sunt surse bogate de vitamina K, esentiala pentru mentinerea sanatatii oaselor si a creierului.

La fel ca si alte verdeturi, rucola este un bun hidratant. Consumata pe timpul verii, ajuta la mentinerea nivelului optim de hidratare a organismului.

Cu gust intens, piperat, cu nuante de nuca, frunzele de rucola se potrivesc de minune, crude, in salate, dar si in cateva mancaruri gatite. In Italia, rucola este preponderent folosita in retetele de pizza. In regiunea Napoli, exista si un digestiv preparat pe baza de rucola, numit rucolino.

Related posts