Multe sunt legumele care ne ajuta sa ne intarim sistemul imunitar in sezonul de iarna, prevenind racelile sau gripa de sezon. In prevenirea si tratarea lor, cea mai recomandata leguma in aceasta perioada este ridichea neagra.

Chiar daca nu are un aspect tocmai atragator si nici gustul nu prea incanta pe toata lumea, ridichea neagra are un continut bogat de antioxidanti care ajuta la tratarea afectiunilor unor organe interne, dar este ideala si pentru par si piele.

Ce beneficii are consumul de ridiche neagra?

Ridichea neagra contine o substanta care ajuta la reglarea secretiei glandelor tiroide. Persoanele diagnosticate su hipertiroidism pot consuma ridiche neagra in scopul de a ajuta reglarea excesului de hormoni tiroidieni.

Ridichea neagra este o sursa excelenta de vitamina A, complexul de vitamine B, sursa importanta de magneziu, calciu si alte minerale. De asemenea, ridichea neagra este un bun detoxifiant. In plus, aceasta ajuta si la stimularea functiilot hepatice si la eliminarea toxinelor din ficat.

Consuma mai des suc de ridiche neagra

Sucul de ridiche neagra este foarte eficient in curatarea excelenta a sangelui. Pe langa sucul de sfecla rosie, sucul de ridiche neagra este binefacator organismului in curele de detoxifiere. Consumat des, sucul de ridiche neagra va imbunatati aspectul pielii, facand-o mai stralucitoare si mai sanatoasa. Se stie ca aspectul pielii este cel care indica despre cat de plin de toxine este sangele. Asadar, o piele neteda si curata incepe din interior.

Pe langa drenarea bilei si detoxifierea ficatului, sucul de ridiche neagra ajuta si la eliminarea calculilor renali.

Ridichea neagra, un afrodisiac excelent

Ridichea neagra este recunoscuta ca fiind si un afrodisiac excelent. Consumata des, aceasta face minuni acolo unde apetitul este foarte scazut.

Ridichea neagra alunga raceala si tusea

Puterea magica a ridichei negre lucreaza si asupra tusei si racelilor. Datorita continutului bogat in antioxidanti, curata congestia din piept, reduce mucusul care trece prin nas si gat, indepartand astfel racelile.

Include si tu ridichea neagra in alimentatia ta zilnica si vei beneficia de toate calitatile sale nutritive.

Related posts