Supele crema sunt preparate sanatoase, satioase si foarte usor de gatit. Unde mai pui ca diversitatea este foarte mare, asa ca e imposibil sa nu gasesti macar una pe gustul tau.

Sa prepari o supa crema de legume nu dureaza foarte mult, asta transformand-o intr-o optiune ideala atunci cand timpul este scurt pentru pregatirea mesei sau pur si simplu nu esti in dispozitia necesara pentru ceva mai complicat.

Daca esti in pana de idei, noi iti venim in ajutor cu cateva retete de supa crema. In plus, iti livram acasa legumele preferate pentru a pregati cele mai delicioase supe crema de legume.

Care sunt pasii de urmat pentru pregatirea unei supe crema de legume?

Pregatirea unei supe crema nu iti rapeste foarte mult timp si nici nu implica vreo tehnica foarte complexa. Tot procesul se rezuma la alegerea unor legume preferate proaspete, urmate de fierberea, pasarea si amestecarea lor cu alte ingrediente din care sa obtii o textura cremoasa si delicioasa.

Daca nu esti vreun expert in arta gatitului, poti obtine o supa crema delicioasa urmand acesti pasi simpli:
– pastreaza apa in care au fiert legumele (stock-in termeni de gastronomie) pentru a o folosi la prepararea supei crema. Aceasta te va ajuta sa obtii o consistenta lichida pe placul tau;
– pentru o textura cremoasa, poti adauga 1-2 linguri de unt peste legume si stock inainte de a le pasa cu blenderul;
– pentru mai multa savoare, la final, poti adauga crutoane sau semintele preferate, dar si ierburi aromatice, precum busuioc sau rozmarin.

Supa crema de broccoli

Ai nevoie de: 1kg de broccoli, 1 ceapa, 1 morcov, 2-3 catei de usturoi, 100 grame de orez cu bob rotund, 30 de grame de unt, 100 ml de smantana, sare si piper dupa gust.

Preparare: se fierb legumele alaturi de orez pana scade apa. La final, acestea se strecoara si se pun in blender cu restul de ingrediente si se mixeaza pana se obtine textura dorita.

Supa crema de ciuperci

Ai nevoie de: 500 grame de ciuperci, 1 ceapa, 1 cartof, 1 ardei rosu, 1 legatura de patrunjel, 2-3 linguri de ulei de masline, 200 ml de smantana, sare si piper dupa gust.

Preparare: mai intai se calesc ciupercile, usturoiul si ceapa intr-o tigaie cu ulei de masline in timp ce restul legumelor se pun la fiert. Dupa ce usturoiul, ceapa si ciupercile s-au calit putin se amesteca in apa in care fierb legumele si se lasa pentru cateva minute. La final, se strecoara legumele, se paseaza in blender alaturi de smantana pana se obtine textura dorita. Se seveste cu patrunjel proaspat tocat si crutoane!

Supa crema de dovleac

Ai nevoie de: 1 dovleac de 2 kg, 1 ceapa mica, 2-3 catei de usturoi, 1 cartof, 1 morcov, 1 ardei rosu, 1 legatura de patrunjel, 100 ml de smantana, sare si piper dupa gust.

Preparare: se curata dovleacul de coaja, se taie in doua si se indeparteaza miezul si semintele, pastrand doar pulpa pe care o tai in cubulete. Se amesteca cu celelalte legume si se pun la fiert intru-un vas cu apa pana cand scade la jumatate cantitatea de lichid. La urmatorul pas se strecoara legumele, se paseaza cu blenderul sau in blender alaturi de celelalte ingrediente. Se poate adauga si stock de legume, in functie de cat de lichida sau cremoasa doresti sa obtii supa.

Supa crema de cartofi cu praz

Ai nevoie de: 2 fire de praz (doar partea alba), 5 cartofi medii, 1 morcov, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri de unt, 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust.

Preparare: se spala si se curata legumele, dupa care, cartofii si morcovii se taie in cuburi, iar prazul si ceapa in rondele. Intr-o cratita se calesc cu 2-3 linguri de ulei pracul si ceapa pret de 5 minute. Se adauga cartofii si morcovul si se acopera cu apa, dupa care se lasa la fiert. Cand legumele sunt gata, se strecoara si se paseaza cu blenderul sau in blender, alaturi de unt, punand jumatate din cantitatea de lichid in care au fiert. In functie de textura dorita mai poti adauga lichid. Se serveste cu patrunjel proaspat tocat si crutoane.

Supa crema de conopida

Ai nevoie de: 1 conopida mare, 1 morcov mare, 1 ceapa, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, 2 fire de telina frunze, 2 linguri de ulei, sare, piper, parmezan pentru servire.

Preparare: conopida se spala si se desface in buchetele. Ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii taiati in cubulete se calesc in 2 linguri de ulei pana ceapa devine moale. Se adauga usturoiul pisat, sarea si piperul si 4 cani de apa sau stock de legume. Totul se pune la fiert pentru 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca. In urmatorul pas se adauga conopida si frunzele de telina. Se mai lasa la fiert pentru inca 20 de minute. La final, se paseaza pana se obtine textura dorita si se serveste cu crutoane si parmezan.

Supa crema din dovlecei

Ai nevoie de: 4 dovlecei, 2 ardei verzi, 2 legaturi de ceapa verde, 2-3 cartofi, 1 morcov, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 2 linguri de ulei, 300 ml de smantana, 100 ml de iaurt, sare, piper, zeama de lamaie.

Preparare: dovleceii, ardeii, ceapa, cartofii si morcovul se curata si se spala, dupa care se pun la fiert, in apa cu sare si ulei. Dupa ce au fiert, se paseaza cu blenderul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Separat, se amesteca smantana, iaurtul si zeama de lamaie intr-un bol si se adauga peste supa luata de pe foc. Se amesteca usor pentru a nu se forma cocoloase. Supa se serveste cu patrunjel proaspat tocat si crutoane.

Related posts