Fructele si legumele sunt alimente consumate de fiecare dintre noi zi de zi. Ele sunt recomandate de catre toti medicii din tara noastra, dar stii de catre cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in strainatate, tuturor oamenilor si mai ales celor care vor sa previna anumite boli, celor care vor sa le trateze dar si persoanelor care urmeaza regimuri stricte alimentare si diete de slabire.

Totusi, din punct de vedere botanic, multi oameni nu stiu sa faca diferenta exacta intre fructe si legume. Mai precis sunt cateva fructe care de fapt sunt legume si invers. Exista totusi o clasificare nutritionala care ne ajuta sa facem diferenta intre ele, grupare nutritionala pe care in general cei care tin diete de slabire o cunosc. Gruparea nutrutionala este diferita de cea stiintifica si tocmai de aceea este bine sa stim ce consumam, respectiv daca mancam fructe sau legume si cum le combinam intre ele.

Care sunt fructe si care sunt legume?

Din punct de vedere stiintific, definitia fructelor ar fi orice planta care prezinta flori cu seminte in mijloc. Luandu-ne dupa aceasta definitie, aflam ca multe dintre plantele pe care le consideram legume sunt de fapt fructe. Printre acestea, enumeram – rosiile, vinetele, dovlecii, castravetii, ardeii grasi, mazarea, porumbul si fasolea sau chiar nucile. De fapt absolut orice cereala este un fruct din punct de vedere botanic.

De cealalta parte stau legumele, care, din punct de vedere botanic reprezinta cealalta parte a plantelor, exceptand fructele si semintele. Aici putem enumera urmatoarele legume – ridichi, morcovi, salata verde, telina, ghimbir, pastarnac, spanac, varza, conopida etc.

Prin urmare, chiar in cazul in care se produc anumite mutatii genetice, plantele care contin flori si seminte sunt fructe, iar cele care includ in partile lor frunze, radacina, tulpina si chiar muguri de flori sunt legume. Diferenta dintre fructe si legume se poate face foarte usor, datorita faptului ca fructele sunt de obicei dulci si legumele mai putin dulci, dar si pentru ca de cele mai multe ori fructele sunt utilizate in producerea deserturilor, iar legumele ca feluri de mancare principale.

Related posts