Incepe sezonul recoltei de rubarba, asa ca va invitam in acest articol sa aflati mai multe curiozitati despre aceasta planta, dar va oferim si cateva idei de retete delicioase. Stiai ca pe langa deserturile cu rubarba, putem le fel...
Incepe sezonul recoltei de rubarba, asa ca va invitam in acest articol sa aflati mai multe curiozitati despre aceasta planta, dar va oferim si cateva idei de retete delicioase. Stiai ca pe langa deserturile cu rubarba, putem le fel...
Chiar daca verdeturile se gasesc pe tot parcursul anului in supermarket-uri, unele gospodine prefera din comoditate sau pentru ca, pur si simplu, culturile din gradina au fost generoase, sa le congeleze. Noi te ajutam cu o serie de sfaturi...
Legumele proaspete, consumate in stare cruda sau gatite, sunt indicate spre a fi incluse in meniul zilnic atat persoanelor care sufera de diferite afectiuni cat si celor care isi doresc portii de vitamine si minerale naturale pentru o sanatate...
Soia face parte din familia leguminoaselor, boabele acesteia dezvoltandu-se in pastaie. In alimentatie se folosesc doar boabele, dar in medicina si in industrie se utilizeaza si restul plantei, inclusiv radacina. Originara din Asia, planta de soia creste pana la...
Legumele si fructele sunt cele mai consumate alimente in intreaga lume. Bogate in vitamine si substante nutritive de calitate, acestea sunt necesare pentru buna functionare a organismului nostru. Nu exista zi in care sa nu mancam o leguma sau...
Varza se consuma atat in stare cruda, cat si gatita ori murata, fiind una dintre legumele de baza din bucataria romaneasca. Pe langa faptul ca este o leguma sanatoasa, varza are si multiple beneficii pentru sanatate. Varza a fost...
Clementinele sunt in topul fructelor preferate pe timp de iarna. Mini-portocalele reprezinta un adevarat rasfat in zilele friguroase, insa nu le sunt acordate meritele cuvenite. Clementinele sunt fructe foarte nutritive si merita sa fie in centrul atentiei, in special...
Telina este incadrata in categoria „superlegumelor” datorita numeroaselor forme in care poate fi utilizata, mai ales pentru aroma pe care o ofera preparatelor. Radacina de telina nu se foloseste doar in bucatarie, ea avand si numeroase indicatii medicale. Ruda...
Cartoful este un aliment de baza in dieta noastra zilnica. Folositi ca si garnitura pentru o multitudine de preparate, preparati in toate modurile – prajiti, fierti, copti – cartofii sunt printre cele mai consumate legume. Daca iti place sa...
Cu o aroma fina, usor dulceaga, hasmatuchi denumit si „patrunjelul maestrilor culinari” nu te va dezamagi si va oferi mancarurilor tale o aroma deosebita. Descriere Hasmatuchi (asmatuchi, asmatui) este o planta erbacee, cu flori albe, bienala si face parte...