Pe langa clasicul castravete murat, gogosari, varza sau alte legume pe care le pui la murat, iti propunem si alte ingrediente mai atipice, insa la fel de delicioase. 1. Telina Telina murata este crocanta si deliciosa. O poti adauga...
Pe langa clasicul castravete murat, gogosari, varza sau alte legume pe care le pui la murat, iti propunem si alte ingrediente mai atipice, insa la fel de delicioase. 1. Telina Telina murata este crocanta si deliciosa. O poti adauga...
Pomelo, o aparitie discreta printre fructele autohtone, a intrat in gratiile romanilor de ceva timp, el putand fi consumat, in special, in sezonul rece. Pomelo, denumit si „regele citricelor”, se intrece in dimensiuni cu pepenele galben, iar gustul sau...
Daca te numeri printre gospodinele care prefera sa isi pregateasca singura pasta de tomate, noi iti dezvaluim o reteta foarte usor de preparat. Folosita des in tocanite si in sosuri, pasta de tomate sau pasta de rosii preparata acasa...
Cultivarea sparanghelului a inceput prin anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei. Astazi, acesta creste in solurile nisipoase din Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. In Europa, sezonul de recoltare incepe din luna aprilie si tine...
In perioada iernii organismul nostru are nevoie de alimente bogate in nutrienti care sa ne acute sa ne mentine sanatosi si plini de energie. Legumele sunt rea mai buna alegere pe care o putem face. Iata cateva exemple de...
Considerat un super-aliment datorita beneficiilor sale extraordinare asupra sanatatii, spanacul este recomandat consumului regulat, in special primavara. Descriere Spinacia oleracea este o planta comestibila, prezenta in special in gradina, dar si pe terenuri necultivate. Planta este anuala, cu tulpina...
Sfecla rosie (Beta vulgaris) este una dintre cele mai remarcabile legume din punct de vedere nutritiv. Descriere Sfecla rosie se cultiva pentru radacina carnoasa ce este folosita atat in calitate de legume in alimentatia oamenilor, cat si ca planta...