Parfumate si delicioase, capsunile se numara printre cele mai apreciate si consumate fructe din intreaga lume. Aceste fructe, pe langa gustul delicios, au o multitudine de beneficii terapeutice si nutritive.

Descriere

Fragaria este un tip de plante ce fac parte din familia trandafirului, Rosaceae, cunoscut si sub numele de capsuni datorita fructelor comestibile.

Capsunul, planta din care cresc capsunile, are tulpina aeriana, frunzele ovale cu margini zimtate, iar fructele sunt de culoare rosie, carnoase, parfumate si foarte dulci.

De ce ar trebui sa consumam aceste fructe mai des?

Capsunile se afla in topul celor mai bogate fructe in antioxidanti (betacaroten, luteina, acid elagic, antocianine) si in vitamina C. De asemenea, capsunile au un continutul lor calciu, magneziu, potasiu si fier, dar si mineral precum mangan, zinc, fosfor, fluor.

Consumate des s-a dovedit ca intaresc sistemul imunitar.

Capsunile sunt o sursa excelenta de agenti antiseptici si anti-inflamatorii. Aceste fructe combat dezvoltarea virusului gripal.

In cosmetica, sucul parfumat obtinut din capsuni proaspete este folosit ca si lotiune impotriva petelor maronii de pe piele, cauzate de varsta, dar si in indepartarea pistruilor.

In plus, mastile pe baza de capsuni vindeca acneea si inchid porii.

Capsunile sunt de ajutor si in curele de slabire deoarece sunt satioase, stimuleaza metabolismul si cresc capacitatea de ardere a grasimilor.

In bucatarie, maestrii cofetari se intrec in retete care mai de care mai inedite, folosind capsunile atat ca baza pentru cremele de torturi cat si in decoruri.

Gospodinele folosesc aceste fructe in retetele de gemuri, dulceturi, compoturi sau siropuri naturale.

Related posts