Ceapa este un lucru care te poate face sa plangi fara sa ai de ce. Noi am aflat cateva trucuri care te vor ajuta sa toci ceapa pentru retetele favorite fara a mai varsa vreo lacrima!

Chiar daca este o metoda mai ciudata de a scapa de lacrimi, aprinderea unei lumanari langa tocator va face ca toate uleiurile emanate in timpul tocarii sa fie arse, astfel nu va mai aparea iritarea ochilor.

Sare pe lama cutitului. Acesta metoda are rezultate modeste in ce priveste cantitatea de lacrimi varsate, insa vei observa ca ceapa se va inmuia si va iesi aproape toata apa din ea.

Indeparteaza codita abia dupa ce toci ceapa. In momentul in care cureti ceapa, lasa codita intacta si indeparteaza-i doar mustatile, chiar si daca o tai in jumatati. Aceasta metoda da rezultate si nu vei lacrima foarte tare.

Pune ceapa, proaspat curatata, in congelator pentru o jumatate de ora inainte de a incepe sa o toci. Rezultatul va fi fara lacrimi! Singurul dezavantaj este ca nu vei putea adauga imediat ceapa in mancare, deoarece va fi inghetata si rece. Mai lasa-i ragaz cateva minute!

Tine ceapa in apa rece. Dupa ce ai curatat si injumatatit ceapa tine-o in apa rece timp de o ora inainte sa o toci.

 

Asigura-te ca ai ascutit cutitul inainte sa toci ceapa. Tocatul cu un cutit foarte bine ascutit va fi mai usor si mai rapid, astfel vei varsa mai putine lacrimi intr-o perioada mai scurta de timp.

Related posts