Fructele si legumele sunt elemente alimentare esentiale pentru ca organele din corpul nostru sa functioneze in parametrii normali. La fel cum nu putem rezista fara apa si fructele precum si legumele au rolul lor pentru organismul uman. Pe langa faptul ca ele sunt racoritoare si iti dau o stare de bine atat fizica cat si psihica, fructele si legumele indiferent despre care dintre ele discutam, contin numeroase vitamine care se gasesc doar in ele.

Medicii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in toate domeniile medicale atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul celorlalte tari din lumea intreaga, ne recomanda ca pe langa aportul zilnic de apa necesar organismului, sa consumam in fiecare zi minim cate cinci fructe sau legume, in functie de gusturile si preferintele fiecaruia dintre noi. Astfel, pentru o alimentatie echilibrata si cat mai sanatoasa posibil este necesar sa consumam zilnic multe fructe si legume care sunt pline de nutrienti, alaturi de aportul necesar de apa in organism si de alte alimente care contin proteine.

Fructele si legumele trateaza afectiunile organismului si previn aparitia lor

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, fructele si legumele consumate in mod regulat ar trebui sa fie un scop principal pentru fiecare om in parte, chiar daca in momentul de fata acestea nu ocupa un prim plan in regimul alimentar. Ele sunt singurele care ne pot ajuta sa ocolim factorii nocivi din atmosfera. De altfel, fructele si legumele ajuta la tratarea diferitelor boli si la tinerea lor sub control, boli precum cele de diabet, probleme stomatologice, prevenirea unor forme de cancer, tratarea bolilor de ficat, de pancreas, de stomac, a celor cardiovasculare si mai ales a obezitatii.

Ce fel de fructe si legume ar trebui sa consumam in fiecare zi si care ar fi numarul lor

Mergand dupa zicala – un mar pe zi te tine departe de doctor – cu siguranta ca fiecare dintre noi ar trebui sa consumam zilnic cat mai multe fructe si legume. Medicii ne recomanda sa consumam zilnic macar cate cinci fructe si cate cinci legume, in functie de anotimpul in care ne aflam dar si de preferintele pe care le avem. Atat fructele cat si  legumele sunt pline de nutrienti si vitamine, cele mai importante fiind – vitamina C, potasiu, acid folic si multe alte minerale care nu se gasesc in alte alimente. De altfel, fructele si legumele au mai multe avantaje, exceptand sanatatea pe care o aduc organismului uman. Printre aceste avantaje, mentionam – un gust foarte bun, o stare de bine atat fizica cat si psihica dar si o stare de satietate, ultimul avantaj fiind ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca cateva kilograme.

In concluzie este indicat sa consumam fructe si legume in fiecare zi daca dorim sa prevenim unele boli, daca dorim sa tratam alte afectiuni dar si in cazul in care dorim sa ne simtim mereu sanatosi si sa avem o dieta echilibrata din toate punctele de vedere.

Related posts