Retetele ce contin rubarba incep sa apara din ce in ce mai des in paginile revistelor de specialitate. Ce trebuie sa stim despre aceasta leguma?

Descriere

Reventul, numit si Rabarbar sau Rubarba, denumita stiintific Rheum rhabarbarum, este o planta ierboasa, ce atinge si inaltimi de 2 m. Radacinile de rubarba sunt carnoase, lungi, de culoare galben-portocalii la interior.
Frunzele de rubarba sunt mari, florile mici si rosii.

Tijele groase, de culoare verzui-rosiatice apartin unei legume, insa rubarba se prepara mai des ca si un fruct.

Origine

Aceasta specie de plante isi are radacinile in Asia centrala si orientala, fiind foarte populara si cultivata si in Europa.

Rubarba a fost folosita in China anului 2700 i.Hr. in scopuri medicinale datorita calitatilor sale purificatoare.

Utilizare

Tulpina de rubarba este bogata in proteine, minerale, grasimi, fibre si carbohidrati. Contine minerale si vitamine precum calciul, fierul, fosforul si vitamina C.

Din rubarba se pregatesc prajituri, compoturi si dulceturi. Notele usor acrisoare ale rurarbei o fac perfecta pentru prepararea unor sosuri pentru diverse sortimente de carne si legume.

Gustul rubarbai difera de la o aroma blanda (tije rosii, cu pulpa rosie), la unul astringent (tije rosii, pulpa verde) si pana acru (tije verzi, pulpa verde).

In medicina, rubarba este recomandata in cazurile deranjamentelor stomacale, in tratarea bronsitelor cronice, a febrei cronice, dar si in tratarea durerilor sau vanatailor.

Related posts