Castravetele se numara printre cele mai vechi plante cultivate de om. Proprietatile nutritionale si medicale il transforma atat intr-un aliat al femeilor, in mastile pentru un ten frumos si luminos, dar si in lupta impotriva colesterolului.

Castravetele este o leguma cultivata pentru consum alimentar. Acesta poate fi consumat la masa atat proaspat, adaugat in salate, dar si murat, garnitura langa o friptura. In intreaga lume exista numeroase specii de castravete, in diverse marimi si nuante de culori, cu sau fara seminte, unele cu o coaja foarte subtire.

Castravetele este o planta aparuta in urma cu aproape 10.000 de ani in Asia. Exploratorii acelor vremuri au adus leguma in India si in alte parti ale Asiei. Foarte popular in Egipt, Grecia, dar si In Roma, castravetele nu era folosit doar in mancaruri, ci si apreciat pentru calitatile sale nutritive pentru piele si ten.

Spania a fost una dintre primele tari care a introdus pe piata castravetii murati.

Christofor Columb este cel care a facut cunoscut castravetele si in America. In anul 1494, in Haiti, a fost cultivat pentru prima data.

Castravetii sunt o sursa importanta de vitamina C si minerale, vitamina A, potasiu, acid folic, magneziu si fibre. Acestia au efecte laxative, de aceea sunt des intalniti in curele de slabire.

Miezul de castravete are in compozitie 90% apa, vitamina C si antioxidanti care imbunatatesc aspectul tenului. Siliciul din compozitia castravetelui este un element esential pentru mentinerea unui ten sanatos si luminos, prevenind aparitia cosurilor.

 

Sucul proaspat de castravete se recomanda in cure de hidratare, in cazul arsurilor provocate de soare, dar si in dietele de slabire.

Related posts