Ii vedem mereu in lazile din supermarket sau aprozare, insa nu toti stim pe care sa ii alegem si care sunt diferentele dintre ei.

Iata ce trebuie stiut despre ardeii galbeni, rosii si cei verzi.

Ardeii verzi sunt recoltati inainte de coacere, de aceea sunt si mai ieftini decat cei rosii. Daca ar fi lasati sa se coaca, s-ar transforma in ardei galbeni, dupa care rosii. Ardeiul verde are un gust usor amarui ce nu se compara deloc cu dulceata ardeilor rosii.


Ardeii verzi au in compozitia lor 12% din doza zilnica recomandata de vitamina A, 137% din DZR de vitamina C si 340 micrograme de beta-caroten.

Ardeii galbeni sau portocalii sunt varianta mai matura a celor verzi si au o aroma fructata. In compozitia lor regasim 3% din DZR de vitamina A, 282% din DZR de vitamina C si 110 micrograme de beta-caroten.

Ardeii rosii sunt mai maturi decat celelalte variante. Acestia sunt mai bogati in carotenoide si contin aproape de 11 ori mai mult beta-caroten decat ardeii verzi, dar si mai multa vitamina C.

Related posts