Avocado este un arbore cu origine in Mexic si Guatemala. Termenul de avocado se refera atat la arbore cat si la fruct. Cea mai cunoscta proprietate a acestui fruct este cea ca nu ingrasa, bineinteles consumat in cantitati moderate.

Descriere

Planta creste inalta de aproape 25 de metri, iar fructele se pot consuma in orice anotimp al anului.
Fructul avocado este putin mai mare decat un mar, iar coaja este de culoare visiniu-inchis. In faza initiala, in momentul in care este cules, fructul de avocado este de culoare verde-inchis. Cu cat este lasat mai mult timp sa se coaca, acesta culoare devine mai inchisa si se poate rupe din copac. La interior, cu cat este mai copt, cu atat este mai moale. Samburele dinauntru se indeparteaza usor si se consuma doar pulpa, care se desprinde usor de coaja.

Principalele tari care produc si exporta avocado sunt Mexic, Chile, Republica Dominicana, Indonezia si Columbia.

Lucruri interesante despre avocado

Fructele de avocado sunt culese manual. Cele mai mari costuri ale marilor producatori sunt forta de munca si apa.

Fructul de avocado este cea mai recomdata sursa de grasime sanatoasa. Acidul oleic ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Avocado se numara printre singurele alimente nemodificate genetic.

Nutritionistii l-au denumit si „fructul perfect” deoarece se poate consuma la orice ora din zi. Este bogat in vitamine si fibre, iar consumul lui pe termen lung ajuta la mentinerea sanatatii, dar si a frumusetii.

Hass este cel mai cunoscut soi de avocado. Acesta a fost descoperit in anul 1930, in curtea lui Rudolph Hass. Postas de meserie, acesta a avut ideea de a-si patenta copacul.

Stiai ca?

In SUA, fructul de avocado nu are voie sa atinga pamantul. Conform reglementarilor din aceasta tara, nu are voie sa atinga pamantul daca urmeaza sa fie comercializat spre consumul uman.

In Mexic exista o adevarata mafie a cultivatorilor de avocado. Cartelurile de droguri din acest stat, mirosind potentialul afacerii, au acaparat terenuri mari pentru a cultiva arbori de avocado.

Related posts